Brian op de Dijk

‘LET ME ENTERTAIN YOU!’

Image 01

Brian op de Dijk, geboren op 17 december 1992 in een gezin met vader, moeder en twee zussen.


Jeugd
Als klein jongetje was Brian al bezig met muziek. Zijn vader draaide veel muziek en zo is hij er zelf ook van gaan houden. De liefde voor Radio en TV is wat later ontstaan. Na school op woensdagmiddag ging Brian als 8-jarig jochie naar zijn opa, oma en oudtante. Daar gingen ze samen radio ‘na spelen’. Brian bedacht zelf een programma waarin hij presenteerde, nummers draaide en samen met zijn oma en oudtante zingen en spelletjes doen, kortom: entertainen. Dat is hij heel lang blijven doen, ook puur vanwege de gezelligheid. Met een oude bandrecorder van zijn oudoom nam hij de ‘uitzendingen’ op. Van gespaard geld heeft Brian voor zijn 9e verjaardag een DJ-set gekocht met microfoon. Daarmee ging hij met wat cd’s een eigen programma maken thuis voor de fun. Er werd hem gevraagd wat hij zou willen worden, Brian wist totaal niet welke richting hij op zou willen. Na een tijdje kwam hij  erachter dat hij niets met tuinieren of koken wou doen.

 

Lokale omroep
Door een snuffelstage is Brian terecht gekomen bij RTV Assen. BINGO! Dat was wat hij wou! De snuffelstage beviel hem zo goed, dat hij zich daar meteen aangemeld heeft als vrijwilliger. Hij begon op de sportredactie op zondagmiddag met nieuwsberichten verzamelen, tussenstanden en uitslagen opvragen per telefoon en tijdens de uitzending de techniek doen (schuiven en verslaggevers telefonisch in de uitzending brengen). Ook heeft hij een aantal keren moeten invallen als presentator en presenteerde hij regelmatig mee en las de standen voor. Daarnaast heeft hij wat items mogen maken en interviews mogen doen op evenementen in Assen. Hij kreeg een mediatraining aangeboden van Jans de Boer van RTV Noord, dat heeft hij gedaan.

 

Eigen radioprogramma
In 2009 vroeg Brian aan een van de mensen bij RTV Assen of hij niet een eigen radioprogramma kon krijgen. Dat was helaas niet mogelijk. Zijn vader zei dat er in Brian’s geboorteplaats Annen nog mensen gezocht werden voor het radiostation; Radio Annen. Brian heeft meteen gebeld en na een gesprek is er besloten dat hij een proefuitzending mocht maken. Na die proefuitzending werd hij aangenomen en kreeg hij een vaste plek op de zondagmiddag tussen 14 en 17 uur. Dat programma kreeg de naam ‘Mix & Match’. Mix staat voor verschillende muziekgenres en Match staat voor het koppelen van het verzoekje aan de luisteraar. In ‘Mix & Match’ heeft Brian vele artiesten in de studio mogen ontvangen, telefonisch mogen spreken (o.a. Frans Bauer en Jan Dulles van de 3JS) en heeft hij locatie interviews mogen doen (o.a. Guus Meeuwis). Hij heeft van zijn eigen radioprogramma ‘Mix & Match’ 100 uitzendingen gepresenteerd tussen januari 2010 en juni 2012, eerst op Radio Annen en na een naamswijziging op Radio AA en Hunze.

 

Passie voor Televisie
Na een 9 maanden durende stage in 2010 bij OOG TV in Groningen op de afdeling StadjersTV, ontdekt Brian dat hij televisie ook erg leuk vind. Hij maakt items over o.a. Social Media, tekstkapjes in de bus en betaald parkeren in een winkelcentrum. Na deze enthousiaste stageperiode wil Brian meer gaan doen met televisie. Op internet vindt hij TVyo; een online televisie zender gemaakt voor en door jongeren met dezelfde passie; filmen en presenteren. Hij meldt zich daar aan met het door hemzelf bedachte programma ‘VIPS’ waarin hij BN’ers en artiesten interviewt, ook wordt er een kijkje achter de schermen genomen bij musicals, concerten en evenementen. Hij gaat steeds meer voor YO Media doen, zo bedenkt hij de ‘YO Musicmeter’, een muziekprogramma wat hij presenteert vanachter zijn webcam. Ook maakt Brian een aantal afleveringen van het ‘YO Report’. Hij bezoekt hierin de Open Studio Dagen, de Musical Droomvlucht, Lego World en de Finale van het Junior Songfestival. Daarnaast was hij aanwezig bij twee edities van de YO Award en ging hij in 2011 en 2012 mee met de Kersttour, met de trein door heel Nederland. Voor Hitz voor Kidz presenteert hij tijdens drie edities van het concert de reports. In 2013 verliet hij YO Media en richt hij zich helemaal op zijn eigen opgerichte project VIPS TV.

 

VIPS TV

Na het succes van het programma ‘VIPS’ heeft Brian 'VIPS TV' opgestart om daarmee meer programma’s en reportages te maken en daarmee groot te worden. Zo kwamen er meer programma's, zoals 'VIPS Festival' en 'Zóóó'!'. VIPS TV maakt ook videoclips en losse reportages. Frans Bauer en André van Duin zijn twee namen die vaker voor de VIPS TV camera verschijnen.

 

Tekstschrijver

Regelmatig schrijft hij voor de fun teksten op bestaande melodieën, waarvan er nu twee samen met Yentl en één samen met Dioni zijn uitgebracht, ‘Al Mijn Liefde Is voor Jou’, ‘Zomerhitte’ en ‘All I Want For Christmas Is YO!’. Ook schrijft hij serieuze teksten, bijvoorbeeld 'Het is Voorbij', wat gaat over een gebeurtenis in zijn familie. Yentl zingt het in en zo ziet het nummer (op melodie van Ilse DeLange's 'Miracle' het levenslicht). Bij Yentl deed hij de productie (audio en video) van de 'Yentl Sessions' op YouTube.

 

Eigen films

Eind 2013 droomt Brian een verhaal. Hij werkt het uit en besluit om het te verfilmen en verzamelt Cast & Crew om zich heen. Eind 2014 is 'de Confrontatie' gefilmd en op 20 juni 2015 ging de film in première in de Wolff Bioscoop in Groningen. In 2017 is 'de Confrontatie II' in de maak.

 

Heden en Toekomst

Brian heeft de opleiding Journalistiek & Fotografie op het ROC Friese Poort in Drachten afgerond. Nu is het uitkijken naar de toekomst, richten op VIPS TV en het schrijven van teksten en verhalen.

 

‘Mijn grootste doel is om een goede en bekende entertainer en celebrity journalist te worden en mensen te raken met mijn verhalen en teksten. Dat gaat mij lukken, daar ga ik vanuit!’

Werkzaam bij

  September 2012–heden

  VIPS TV

   

  November t/m December 2014

  NDC Mediagroep

   

  September t/m November 2014

  OOG TV

   

  Augustus 2013 t/m Februari 2014

  Dichtbij Groningen / HetNoorden.Nu

   

  Maart 2013 t/m Januari 2014

  Yentl-Maxime (Producer)

   

  November 2012 t/m Maart 2013

  Hitz voor Kidz


  Juni 2010 t/m Maart 2013

  YO Media

   

  Oktober 2010 t/m Juni 2011

  OOG TV


  Januari 2010 t/m Juni 2012

  Radio AA en Hunze / Radio Annen


  April 2008 t/m December 2009

  RTV Assen

   

  Showreel (2015)

   

  Over Brian (2015)

   

  Over Brian (2013)