BLOG: De magie van MARVEL

Posted by Brian on 4 September 2021

Zodra er weer een nieuwe film uitkomt zit ik op de dag van release al in de bioscoop. Recent nog, bij Shang-Chi en daarvoor Black Widow. Als er een nieuwe serie verschijnt, BINGE ik die ook vrijwel meteen. Dat ik een Marvel fan ben kan je daarom best wel zeggen, al is dat nog niet ‘SUPER’ lang. Sterker nog…

Het ‘verhaal van Marvel’ begon voor mij in 2014, doordat ik bij de première was van ‘Captain America & The Winter Soldier’. Ik had mij iets minder goed verdiept in deze film, dan bij andere reportages. De première was, bij de toen nog HMH, in Amsterdam. Ik deed er verslag en vroeg de BN’ers o.a. wat ze van de film verwachtten. Het ging over Captain America, maar namen als Iron Man werden ook genoemd.. ik had geen idee waarom iedereen zo hyped was.. Helaas was er dit keer geen plek meer in de zaal en dus kon ik de film niet zien.

Maanden later was er eens een Marvel film op televisie. Welke dat was, is mij even ontschoten. Ik ging kijken en was meteen ‘geraakt’. Het spoorde mij aan om mij in Marvel te verdiepen. Zo ontdekte ik dat er een Marvel tijdlijn/universum met verschillende fases bestaat waarin alle karakters, en dus ook films, samenkomen en een link met elkaar hebben.. tof!

Op een braderie vond ik de DVD van ‘The Incredible Hulk’. Daarna ben ik echt alles gaan kijken (en verzamelen op DVD) wat er gemaakt was in het Marvel Cinematic Universe. Niet alleen films als Iron Man, Thor of The Avengers, maar ook uit andere takken van Marvel. De X-Men serie bijvoorbeeld. Sinds Guardians of the Galaxy 2, in 2017, heb ik alles in de bioscoop gezien. Ook ben ik naar een Ant-Man (2015) & Ant-Man and the Wasp (2018) marathon gegaan in de bios. De series heb ik nog lang niet allemaal gezien, maar de nieuwsten wel (WandaVision, Falcon and the Winter Soldier en Loki).

Het blijft niet alleen bij DVD’s, ook heb ik wat (miniatuur-)attributen uit de film. Denk aan Captain America’s Shield, Doctor Strange zijn ‘Eye of Agamotto’, of ‘Mjölnir’ (de hamer) van Thor. Ook heeft een kennis van mijn moeder een 3D print gemaakt van ‘Groot’ en ik heb een aantal posters. Mijn Marvelhart werd en word steeds groter.

Als ik dieper nadenk.. begon het eigenlijk al eerder.. tussen 1979 en 1982 was er een televisieserie over The Hulk. Deze werd in 2006/2007 herhaalt op SBS 6. Iedere week keken we daar naar. Blijkbaar sprak mij dat toen al aan.

drawing

Het tofste aan de films van nu.. vind ik de verwijzingen naar de andere films, de cameo’s en vooral de ‘samenkom-momenten’

Shots als deze geven mij kippenvel:

drawing

drawing

Het ultieme moment voor mij is uiteraard ‘Avengers Assemble’ uit Endgame (die ik al minimaal vijf keer heb gezien)

Check deze reacties ->

De reacties uit de zaal bij dit moment in het filmpje.. dat gevoel herken ik. Als je mij kent, weet je dat ik niet zo uitbundig ben qua gillen.. ik ben meer van de ‘traanoogjes’ en kippenvel.. maar hier en daar klap ik of reageer ik toch hardop met een YES!! of O NEE.. Als ik met iemand samen in de bioscoop ben, kijken ze mij weleens vreemd aan.. maar dat boeit mij dan niet.. ik ga er helemaal in op, because I LOVE IT!

drawing

Ik kreeg een herkansing, wat première betreft. Waar ik in 2014 nog onwetend aan de rode loper stond, was ik nu, zelf in de ban van de Marvel-hype, aanwezig bij de première van ‘Spider-Man: Far From Home’ (2019). Ik deed wederom verslag en mocht dit keer ook de film zien. Super vette film en ook gaaf dat filmmaatje Michael de Roos (speelt in mijn filmprojecten De Confrontatie II en P.E.T.S.) een kleine rol in de film heeft als voetbalhooligan, samen met o.a. Jeroen van Koningsbrugge.

Ik kan elke keer niet wachten tot er weer iets nieuws uit komt.. Shang-Chi is net uit (o_p _moment van schrijven) en heb ik in de bios gezien met, mede-fan, neefje Aaron. Het wachten is nu weer op Venom in oktober, The Eternals in november.. en wat dacht je van de nieuwe Spider-Man film in december?! Tot die tijd vermaak ik mij wel, met af en toe weer even een oudere film kijken.. en ik heb nog heel wat tot nu onbekeken series te gaan.