BLOG: Sinterklaas Herinneringen

Posted by Brian on 23 November 2021

Vroeger, toen ik nog een klein jochie was.. keek ik altijd uit naar het Sinterklaasfeest en de voorpret ervan.. thuis met familie; de gezelligheid, de kadootjes, maar ook bij mijn oma en oudtante Sinterklaasliedjes zingen. Tot ver na die tijd bleef ik die tijd fijn vinden en bleven we het vieren, bleven oma, Afie en ik de liedjes zingen.

Door die eindeloze discussies over pieten, dan wel zwart of niet.. was het jaar waarin de intocht in Groningen was (2013) mijn laatste jaar dat ik het vierde. Het plezier was er af, maar de mooie herinneringen bleven.

In 2015 was ik nog wel op de première van een Club van Sinterklaas film en heb ik de pieten van de Club mogen ontmoeten en spreken. Ook mijn favoriete piet, waar ik vroeger “verliefd” op was; Testpiet.

Vorig jaar kwam er een lied met clip online van Lucilla Bellinga (van de bekende vlogfamilie) samen met Testpiet. Ik hoorde het en het raakte mij.. ik kreeg een lach op mijn gezicht, maar ook gleden er wat tranen over mijn wangen.. Dat gevoel van vroeger kwam weer terug, de herinneringen. Zoals bezongen in het lied, vooral het refrein, beschrijft voor mij precies mijn gevoel toentertijd. Hoe blij je als kind werd van het hele Sinterklaasfeest.

Volgens mij is dat waar het om gaat! Dus net als bij alle andere zaken en onderwerpen.. laat elkaar in de waarde en laat de kinderen genieten van het Sinterklaasfeest. ❤